Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus

Ympäristö ja vastuullisuus

YMPÄRISTÖ JA VASTUULLISUUS

TAHTO, STRATEGIA JA KONKRETIA

Halu uudistua ja tehdä oikein.

Ympäristö ja siitä huolehtiminen ja kestävä kehitys on ennen kaikkea tekoja tulevien sukupolvien turvaamiseksi, mutta myös uusia innovaatioita, jotka tekevät valinnoista helpompia. Vastuullinen toiminta näkyy tuotekehityksen lisäksi myös businessmalleissa, henkilöstövastuussa sekä taloudellisessa vastuussa. Kaiken keskellä on halumme uudistua. Halu katsoa asioita uudesta vinkkelistä, kehittää ja olla lupauksiemme arvoinen. Pyrkimyksemme Tehdään hyvän rakentaminen helpoksi tarkoittaa haluamme huolehtia asiakkaistamme niin, että heidän on helppo viedä projektinsa loppuun. Tähän vaikuttavia elementtejä on asiakasymmärrys, luotettavat ja laadukkaat tuotteet sekä tuotannon tehokkuus. Kaikkia näitä elementtejä yhdistää pyrkimys parempaan. Pienempään hiilijalanjälkeen, pienempiin päästöihin, suurempaan laatuun, parempaan asiakaskokemukseen. Matka on elämän mittainen, eikä siitä tule koskaan valmista. Pienin askelin kuitenkin pääsemme kohti parempaa ja vihreämpää tulevaisuutta.

Käy tutustumassa meidän pieniin, jokapäiväisiin tekoihin, joilla pyrimme rakentamaan sellaista maailmaa, joissa meidän kaikkien on hyvä elää. Nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu pieniin tekoihimme paremman huomisen puolesta

Vähähiilinen betoni

Olemme Lakalla sitoutuneet vähähiilisen betonituotannon kehittämiseen. Carbonaiden kehittämän teknologian avulla uskomme, että käsissämme on viimein ratkaisu, joka on hyödynnettävissä nopeasti teollisessa mittakaavassa. Tavoitteenamme on saada hiilineutraalit betonituotteet markkinoille jo lähivuosina.

Tuotteet

Alalla tehdään valtavasti tuotekehitystyötä, jonka tavoitteena on saada betonirakentamisen hiilijalanjälki pienenemään tuntuvasti. Myös me olemme tässä tuotekehitystyössä mukana ja kehitystyö jatkuu taukoamatta.

Tehtaat

Kun valmistetaan raskaita, kovat laatuvaatimukset omaavia tuotteita, on tuotantolaitosten vaatimukset omaa luokkaansa. Tuotantoprosessia pyritään kuitenkin koko ajan optimoimaan ja etsimme uusia toimintatapoja, millä prosessista saadaan vihreämpi, laadusta tinkimättä.

Luonto ja kierrätys

Soranotto ja maisemointi kulkevat käsi kädessä. Betonituotteiden valmistukseen tarvitaan kiviainesta, jota louhitaan sorakuopista. Mitä näille kuopille sitten tehdään soranoton päätyttyä? Myös kierrätys on lähellä sydäntämme ja siinäkin kehitystyö on jatkuvaa uusien keinojen löytämiseksi.

Pakkausmateriaalit

Betonituotteiden turvallisessa pakkauksessa pätee omat lainalaisuudet. Olemme kuitenkin saaneet pudotettu muovin määrää pakkauksissamme tuntuvasti.

Sosiaalinen vastuu

Kaiken keskiössä on kuitenkin ihminen. Työkaverit, ihmiset omassa vaikutusalueellamme sekä myös suuremmassa mittakaavassa.