Etusivu / Lakka kivitalot-yksilöllinen kivitalo / Asuntomessut / Naantalin Asuntomessut 2022

Naantalin Asuntomessut 2022

NAANTALIN ASUNTOMESSUT, Betoniviidakko

Unelma betonista – Lakka Kivitalojen kohde 8, Betoniviidakko rakentuu kodiksi nelihenkiselle perheelle.

Bali on perheelle erityisen rakas ja saarella vietetty aika on opettanut, ettei onnellisuus ole lopulta kiinni materiasta tai neliöiden määrästä. Naantaliin tuodaan perheen näköinen pala Balia, onnellisten saarta. Rakentuvaan kotiin tehdään hankintöje harkiten, panostetaan laadukkaisiin ja ajattomiin vaihtoehtoihin ja hyödynnetään kokonaisuudessa jo olemassa olevia sisustuselementtejä. Naantalin Asuntomessut järjestetään kauniilla Luonnonmaalla.

Tonttia ympäröivät kauniit kalliot ja rapattu talo muistuttaa kalliolle nostettua isoa kivenlohkaretta. 130 neliöinen koti on suunniteltu yhteen tasoon. Keittiö toteutetaan kokonaan keramiikasta, kylpyhuoneissa materiaalit mukailevat luonnonkiveä ja kodin lattia on betonia. Suuret, yhtenäiset ikkunat ovat kunnianosoitus ympäröivälle luonnolle. Meren läheisyys merkitsee perheelle paljon ja saariston ainutlaatuinen luonto sai ihastumeen heti ensikäynnillä tontilla.

Kivitalon rakentaminen oli perheelle itsestäänselvyys. Kivitalon huoltovapaus ja iättömyys houkutteli perhettä. Betoniviidakon runkovaihtoehdoksi valikoitui Lakka EMH-400 Pro Grafit eristemuottiharkko sen äänieristävyyden ja energiatehokkuuden vuoksi. Harkko on energiatehokkuudessaan huippuluokkaa: U-arvo 0,17 W/m²K


Energiatehokkuuden ohella myös rakennuksen hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota. Lakka on pienentänyt harkkojensa ja pihakiviensä raaka-aineiden hiilijalanjälkeä 30% korvaamalla valmistuksessa käytettävää sementtiä päästöttömillä kierrätysraaka-aineilla. Lakan tuotteille on myönnetty avainlippumerkki ja ne kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan päästöluokitukseen M1.

Käy lukemassa lisää Betoniviidakon tarinaa sekä tutustu kodin yksityiskohtiin kohteen omilla kotivisuilla.

Lisää videoita löydät Ideapankki -sivultamme!