Taustakuva
Etusivu / Lakka kivitalot-yksilöllinen kivitalo / Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelu

Sisustus tekee talosta kodin. Jos aika tai oma näkemys sisustusasioissa ei riitä, kannattaa turvautua ammattilaisen apuun. Jo muutaman tunnin sisustuskonsultaatio auttaa monesti selkeyttämään ajatuksia oikeaan suuntaan sisustusmateriaalien ja tyylisuunnan valinnassa. Halutessasi sisustussuunnittelija hoitaa uuden kotisi sisustamisen alusta loppuun.

Lakka Kivitalojen rakentajaetuna saat yhteistyökumppaneiltamme sisustussuunnittelukonsultaatiot ja -palvelut Lakka -rakentajahinnoin. Tutustu suunnittelijoihin ja heidän vinkkeihin kivitalon sisustamisesta.

Design Iisa Laatio Oy, Järvenpää

https://www.iisadesign.fi

https://www.instagram.com/iisa_design/

”Suunnittelu- ja rakentamisprosessi on aina tiimityöskentelyä tilaajan, eri suunnittelijoiden, tavarantoimittajien ja rakentajien kesken. Parhaimmillaan yhteistyö alkaa jo aikaisessa luonnosvaiheessa ja sulautuu saumattomasti yhteen muodostaen tarkasti harkitun ja miellyttävän kokonaisuuden asiakkaan toiveiden pohjalta. Suuretkin hankkeet lähtevät ensin visioista ja mielikuvista liikkeelle, joten sisustusarkkitehdin on osattava hahmottaa kokonaisuus ja tehdä ideoiden esittelystä selkeää ja helposti ymmärrettävää. Tarjoan erilaisia palvelukokonaisuuksia laajan yhteistyöverkostoni avulla.” 

Alla on muutama sisustusvinkki, joiden avulla suunnittelu saadaan käyntiin.  
Ota rohkeasti yhteyttä, niin autan sinua muuttamaan unelmat kodiksi!

Iinan sisustusvinkit suunnittelun aloittamiseen
Suunnittelu tulisi aloittaa tarkastelemalla tilojen toimivuutta. Uudiskohteessa on tärkeää
hahmottaa mitoitus, tilaan tulevat kalusteet ja niiden sijoittelu. Rakennuksen luonnosvaiheessa on vielä mahdollisuus vaikuttaa väliseinälinjoihin, ikkunoiden- ja ovien kokoon, sekä vesikalusteiden
paikkoihin.

Valaistus
Valaistus on tärkeässä roolissa ja nykyisin suositaan yhä enemmän rakenteisiin piilotettavaa
epäsuoraa valaistusta. Valaistuksen säädeltävyys on myös oleellista, jotta tunnelmia voidaan
vaihdella tilanteiden mukaan.

Värien merkitys
Kun tilojen toimivuus on kunnossa, on luontevaa lähteä suunnittelemaan värejä ja materiaaleja.
Olisi hyvä löytää jonkin ”punainen lanka” jonka ympärille lähteä rakentamaan sisustusta. Se voi olla
esim. väri, tyylilaji, materiaali tai muu teema. Suunnitelmaa tehdessä on tärkeää säilyttää koko
kokonaisuus mielessä ja suuret pinnat yhdenmukaisina, jotta kodista tulisi mahdollisimman tasapainoinen.

Tutustu eri materiaaleihin
Tiloihin saa lisää ulottuvuutta tehostamalla osan seinistä. Tehosteena toimii maali, tapetti tai vaikka puupaneeli. Kontrastia ei aina tarvitse hakea jyrkin sävyeroin vaan ilmettä saadaan jo materiaalien välisillä eroilla ja kevyemmillä yhden kahden asteen värisävyeroilla. Materiaalien kirjo on laaja ja se antaa paljon mahdollisuuksia erilaisille sisustuksille. Yhtenäisissä olohuone-keittiöissä kannattaa valita vain yksi lattiamateriaali, jotta saadaan kokonaisuudesta rauhallisempi. Kokeile rohkeasti vaikka laatta-lattiaa!

Akustiikan huomioiminen
Suurilla matoilla voidaan rajata tiloja omiin alueisiinsa, ne tuovat väriä ja pehmeyttä
kokonaisuuteen. Mattojen lisäksi akustiikka tulee muutenkin huomioida erityisesti kivitaloissa.
Akustiikkaa hallitsevat verhot, sohvat, erilaiset akustiikka taulut ja muut tekstiilit. Katon
pinnoittamiseen on myös saatavilla monenlaisia akustiikan huomioivia ratkaisuja.

Niina Riihimäki, Suunnitteluhuone Riihimäki, Tampere

http://www.suunnitteluhuone.fi/

”Tarjoan Pirkanmaan alueella asiantuntevaa tila- ja sisustussuunnittelua. Suunnittelukokonaisuus voi koostua jostain yksittäisestä suunnittelun osa-alueesta tai se voi olla kokonaisvaltainen suunnitteluprojekti kattaen kaikki sisustussuunnittelun osa-alueet. Suunnittelu perustuu aina asiakkaan omiin toiveisiin ja tarpeisiin, sekä esimerkiksi projektille asetettuun budjettiin.”

Alla muutama vinkki kivitalon sisustamiseen, joilla pääset alkuun. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat ammattilaisen apua sisustusasioissa!

Akustiikka
Panosta jo rakennusvaiheessa tilojen akustiikkaan – se maksaa itsensä takaisin kodissa asuessa! Markkinoilta löytyy erittäin mielenkiintoisia ja jokaiseen tyyliin sopivia akustiikkatuotteita niin katto- kuin seinäpinnoille. Jos haluaa, tuotteita löytyy hyvin näkyvinä ja näyttävinä elementteinä, mutta myös eleettömästi ja huomaamattomasti akustointia voi toteuttaa. Myös verhotekstiilit sekä matot auttavat asiassa ja ne tuovat samalla pehmeyttä kivitalon sisustukseen.

Valaistus
Panosta myös valaistukseen! Monimuotoisilla valaistusratkaisuilla luodaan kotona erilaisia tunnelmia ja saadaan aikaan vaihtelua erilasten tilanteiden vaatimusten mukaan. Kivitalossa myös upeita arkkitehtoonisia yksityiskohtia kannattaa nostaa valolla esiin! Tarkkaan harkitulla valaistuksella myös arjen eläminen kotona on mukavampaa, kun valoa on riittävästi siellä, missä sitä tarvitaan, sopivan himmeästi siellä, missä kirkkautta ei kaivata, valon väri on mietitty sisustukseen sopivaksi ja valojen ohjaus toimii arkielämää helpottaen. Tässä asiassa kannattaa ottaa ammattilainen avuksi suunnitteluun.

Kontrastia
Hae kontrasteja sisustukseen, se tuo mielenkiintoa tiloihin. Kivitaloon sopii sisustusmateriaalina upeasti myös puu, vaikkapa rimoitusten ja erilaisten sisustuspaneelien muodossa, niillä saadaan tiloihin lämpöä ja kodikkuutta kivipintojen seuraksi. Sileät maalipinnat kaipaavat rinnalleen karheita ja struktuurisia pintoja, yhdistele näitä rohkeasti, mutta toki sopivalla maltilla.

Käytä värejä
Rohkeasti myös värien kimppuun! Valkoisen ja harmaan rinnalle kannattaa toteuttaa myös vahvempia, tummempia tai reippaan värikkäitäkin pintoja tai väriä voi tuoda huonekaluilla sekä tekstiileillä. Tummiakaan pintoja ei kannata vältellä pimeiden tilojen pelossa, niitä vain pitää toteuttaa harkitussa määrin. Värit tuovat voimaa ja intensiteettiä kotiin – kodikkuutta!

Persoonaa peliin
Muista tehdä kaikki sisustusratkaisut persoonallisesti omaa elämääsi miellyttämään, ei trendien mukaan. Kodin pitää näyttää ja tuntua omalta kodilta. Sisustuksen ammattilainen auttaa valitsemaan valtavasta materiaalien, tuotteiden ja värien kirjosta sinua miellyttävät, aikaa kestävät ja laadukkaat ratkaisut, eikä se todellakaan tarkoita välttämättä kalliita ratkaisuja! Sisustamiseen kannattaa suhtautua sopivan rennolla otteella.