Taustakuva
Etusivu / Yritys

Yritys

Lakan Betoni -konserni on kotimainen Ahti Lakan vuonna 1965 perustama perheyritys.

Tuotamme kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluita asiakkaidemme tarpeisiin. Lakka-tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, harkot, pihakivet, talouskellarit, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat ympäri Suomea neljällä paikkakunnalla: Joensuussa, Lopella, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Lakka-tuotteita myyvät jälleenmyyjät kautta maan.

Lakan Betonin yritysrakenne muuttui vuoden 2021 alussa, kun yritys järjesteli eri liiketoimintansa omiksi, Lakan Betoni Oy:n täysin omistamiksi, tytäryhtiöikseen. Muutoksen myötä yrityksen betoni- ja kuivatuoteliiketoiminta siirtyi Lakka Rakennustuotteet Oy:lle. Tähän kokonaisuuteen kuuluvat Joensuun, Lopen ja Jalasjärven betonituotetehtaat sekä Varkauden kuivatuotetehdas. Joensuussa sijaitseva elementti- ja valmisbetoniliiketoiminta vastaavasti siirtyi Lakka Elementti ja valmisbetoni Oy:lle. Lakan Betoni Oy jatkoi konsernin emoyhtiönä vastaten konsernin talous- ja tietotohallinnosta sekä konsernia koskevista hankinnoista.

Yrityshistoriaa

Lakan suvulla on ollut yritystoimintaa jo 1920- luvulta alkaen rajan takaisessa Karjalassa. 1940 -luvulla yritys siirtyi Joensuuhun, jossa oli maanrakennusta ja muuta yritystoimintaa. 1950 -luvulla hankittiin 50 hehtaarin sora-alue Kontiolahdelta, Joensuun naapurista, ja vuonna 1965 ryhdyttiinkin valmistamaan valmisbetonia ja Lakan Betoni perustettiin. 70 -luvulla oli betoniputki-, kaivonrengas- ja paalutuotantoa, kunnes 1975 perustettiin ensimmäinen elementtitehdas. Tästä eteenpäin vauhti vain kiihtyi ja 1979 yritys rakensi kuivatuotetehtaan Joensuuhun. Vuonna 1980 käynnistyi eristeharkkotuotanto. 1995 Joensuussa järjestettiin asuntomessut, jossa esiteltiin ensimmäinen harkkokivitalo.

Vuonna 1996 yritys laajentui Etelä-Suomeen ja Lopelle hankittiin toinen tehdas. Vuonna 2000 Lopen tehtaalle investoitiin toinen tuotantolinja, jolloin saatiin kauan kaivattua kapasiteettia lähemmäs Etelä-Suomen kasvavia markkinoita. Myöhemmin (2004) yritys osti vielä Jalasjärven tehtaan, jolloin koko maan kattava palvelu mahdollistettiin. Vuonna 2009 aloitettiin valmistaa kuivatuotteita Varkaudesta hankitulla tehtaalla.

Lakan Betoni Oy:n taloustiedot v. 2023

  • liikevaihto 26,7 M€
  • omavaraisuusaste 76 %
  • palveluksessamme oli keskimäärin 87 henkilöä

Yksi arvoistamme on vahva talous ja sitä vaalimmekin sydämellä. Lakan Betoni -konserni on saanut Kauppalehden Menestyjät sertifikaatti jo kuutena vuonna peräkkäin ja näin ollen olemme nyt Kestomenestyjiä. Yrityksellämme on myös Suomen Vahvimmat -sertifikaatti (Suomen Asiakastieto Oy).

Kuvakkeita klikkaamalla pääset yrityshakuihin.

Tietosuoja-asetuksen mukaista informaatiota henkilötietojen käsittelystä löydät Tietosuoja -sivulta.


Lakka
kivitalojen
uudet mallit

Katso kesän uudet pihakivet

Tämän kesän pihakiviuutuuksissamme korostuvat luonnonkivimäiset muodot ja eläväiset pinnat. Loimukiviperheeseen uusina väreinä liittyvät ruskeanharmaa ja pronssi.