Etusivu / Lakka kivitalot-yksilöllinen kivitalo / Asuntomessut / Loviisan Asuntomessut 2023

Loviisan Asuntomessut 2023

Loviisan Asuntomessut 2023, Villa Kruunu

Kuva Studio Rosberg

LOVIISAN ASUNTOMESSUT, Villa Kruunu

Kivisydän meren rannalla – Lakka Kivitalojen kohde 13, Villa Kruunu rakentuu kodiksi kolmihenkiselle perheelle.

  • Huoneistoala 187 m² + saunarakennus 23 m²
  • Arkkitehtisuunnittelu: Studio Rosberg/ Virve Rosberg
  • Sisustussuunnittelu: Studio Hernesniemi/ Johanna Hernesniemi
  • Pääurakoitsija: Rakennuspalvelu Vänskä Oy
  • Runkomateriaali: Lakka EMH-400PRO eristemuottiharkko
Kuva Studio Rosberg

Villa Kruunun asukkaat Juuli ja Ossi sekä heidän 3-vuotias poikansa Eeli ovat rakentaneet unelmiensa kodin Loviisaan. Pandemian aikana elämä kutistui entistä enemmän kodin ympärille ja silloin perhe huomasi kaipaavansa siltä enemmän. Entinen koti Espoossa oli rakennettu perheen tarpeita varten, mutta jotain puuttui – Meri.


”Entinen kotimme Espoossa tuntui aina jotenkin väliaikaiselta, vaikka tarkoituksena siinä oli asua pidempään. Kesällä 2020 Ossi bongasi, että -23 Asuntomessut pidetään Loviisassa upealla paikalla ja että tontit ovat tulossa haettavaksi pian. Minun ensireaktioni oli ehdoton EI, vaikka en rehellisesti edes tiennyt missä Loviisa on. Vielä samana iltana aloin googlaamaan Loviisaa ja Kuningattarenrantaa ja ajatus muutosta alkoi tuntumaan hyvältä. Ossi ehdotti vielä sunnuntaiajelua Loviisaan ”käydään vain katsomassa” -ajatuksella ja siitä se projekti sitten käynnistyi”, Juuli kertoo.


Loviisa hurmasi kauneudellaan ja sympaattisuudellaan. Tontti merenrannasta tuntui unelmien täyttymykseltä. Rantaan rakentuva sauna onkin mahtava kompromissi erilliselle vapaa-ajan asumukselle: Siellä kun tuntuu olevansa mökillä, luonnon siimeksessä.

Kuva 09/2022 Rantasauna ja talo rakenteilla takana.
  1. kerros + saunarakennus

2. kerros

03/2023. Talon muoto alkaa hahmottumaan ja ikkunat ovat paikallaan. Etualalla rantasauna.

Alkuperäisenä suunnitelmana perheellä oli rakentaa hirsitalo. Pandemian tultua sekä maailmantilanteen muututtua, kahvi ja maukas viineri käänsi perheen katseet kivitaloon: Lakka Kivitalojen myyntipäällikkö otti somessa yhteyttä Juuliin ja Ossiin: ”Jaakko oli varmaan lukenut rivien välistä päivityksistämme, että hirsitalon rakentamispäätös alkoi horjua. Rempseänä pohjoiskarjalaisena hän laittoi viestiä, että tulisitteko kahville ja viinerille, ja voidaan keskustella kivitalon rakentamisesta. Olimme vielä sopivasti Joensuussa kesäreissulla, joten päätettiin tarttua tarjoukseen.”


Tuore kahvi sekä Jaakon rempseä ja avoin asenne tuotti tulosta ja näin ollen Lakka Kivitalot löytyi luontevasti kumppaniksi messurakentamiselle. ”Ja onhan kivitalo ylivoimainen merenrannalle; Ei paljon tuulet ja sateet horjuta eikä julkisivu ota kolhuja ”, Ossi toteaa.


Nyt merenrantaan onkin noussut Regaalienkadun Kruunu: 187 m2 kahdessa asuinkerroksessa sekä 23 m2 rantasauna. Unelma on täyttynyt.

Kutsumme kaikki heinäkuussa Loviisaan ja Villa Kruunuun! Tulossa on upeat messut, jossa on varmasti nähtävää jokaiselle.

Myös Lakka Pihakivet ovat messuille näyttävästi edustettuna, joten messut ovat oiva inspiraation lähde myös pihaunelmille ✨

Lisää videoita löydät Ideapankki -sivultamme!