Etusivu / Harkot / EMH-400PRO grafit

EMH-400PRO grafit

Etusivu / Harkot / EMH-400PRO grafit

EMH-400PRO grafit

EMH-400PRO grafit – edelläkävijä tiiveydessä

EMH-400PRO grafit muottiharkko on mittatarkka valettava betoniharkko. Valubetoniharkosta saadaan massiivinen seinärakenne, joka on hyvin kantava, tehokkaasti lämpöeristetty ja hyvin ääntäeristävä.

EMH-400PRO grafit harkot ovat hiottuja, betonimassasta valmistettuja, ohutkannaksisia ulkoseinäharkkoja. Harkkojen uusi rakenne takaa sileämmät pinnat, suuremmat valuontelot mahdollistavat betonimassan hyvän juoksevuuden ja rakenteen paremman kantavuuden. Harkkojen avonaiset päätykannakset helpottavat sähkövetoja ja mahdollistaa korkeammat valukorkeudet.

Järjestelmään kuuluu myös kulmaharkot, osaharkot 1/3 ja 2/3 ja työtä helpottavat päätyharkot. Päätyharkkojen suuri valuontelo parantaa pielien kantavuutta ja helpottaa talotekniikan asentamista. Päätyharkon avulla aukkopieliä ei tarvitse enää erikseen muotittaa. Päätyharkot ovat myös valmiiksi esikatkaistuja.

Valikoimassa on myös valmiiksi pitkittäissuunnassa halkaistu EMH-350PRO harkko, joka soveltuu käytettäväksi ontelolaattojen vieruskierrossa.

Lakka EMH-400PRO grafit järjestelmän edut:

  • Markkinoiden ilmatiivein ja mittatarkka hiottu harkko, jossa 2 vaahdotusuraa
  • Ei erikseen oikeita ja vasempia kulmia vaan käännettävä kulma
  • Eriste on tukevilla lohenpyrstöliitoksilla kiinni harkossa
  • Valmiiksi sahatut osaharkot nopeuttavat työmaan toimintaa
  • Päätyharkoissa valmis esikatkaisu
  • Valmiiksi pitkittäin halkaistu harkko ontelolaattojen vieruskiertoihin, ei erillistä sahaamista työmaalla
  • Edistyksellinen aukonylitysjärjestelmä 80 mm T-teräksillä, jolloin palkkeja ei tarvitse erikseen muotittaa. Mukana myös valmiiksi taivutetut hakateräkset

Tuotetiedot

Koko400 x 598 x 200 mm
Paino kg/kpl26 kg/kpl; pääty 26 kg/kpl; kulma 27 kg/kpl
Betonia l/kpln. 15,4 l/kpl; kulma 14,8 l/kpl
Menekki8,33 kpl/m²
Määrä kpl/lava36 kpl/lava, kulma 30 kpl/lava
Paino kg/lava960 kg ; pääty 960 kg; kulma 830 kg
Eristepaksuusn. 18 cm
Puristuslujuus30 MN/m² (kuori)
Harkkobetonin kuivatiheys>2100 kg/m³

EMH-400PRO harkkojen harkkokuoret on valmistettu betonista. Harkkoseinä voidaan raudoittaa seinän molemmin puolin, joten se soveltuu myös kellarikerroksiin maanpaineseiniin. Samalla harkolla voidaan tehdä myös aukkojen ylitykset, jolloin ei synny ikäviä kylmäsiltoja.

EMH-400PRO harkossa on entistä parempi polystyreenieriste (EPS grafit), jolla saavutetaan parempi lämmöneristävyys. Uudistuksena harkkoeristeessä on kaksi vaahtouraa, jotka helpottavat eristevaahdotusta ja siten parantavat loppurakenteen tiiveyttä.

EMH-400PRO -harkon U-arvo on 0,17 W/(m²K)  ja ääneneristävyys 52 dB.

EMH-400PRO -järjestelmään kuuluvat myös kulmaharkot, päätyharkot, halkaistut harkot sekä osaharkot.
Kulmaharkko on käännettävä malli, joten se käy sekä ulko- että sisäkulmaan. Päätyharkolla puolestaan saa helposti siistit aukkojen pielet. Päätyharkkojen sekä osaharkkojen harkkokuorien esikatkaisun ansiosta vältytään työläiltä muotittamisilta ja sahauksilta työmaalla.

Pitkittäin eristeen kohdalta halkaistua eristeharkkoa käytetään osana ulkoseinärakennetta välipohjan ja tuulettuvan alapohjan liitoksissa sekä maskiharkkoina että sokkelihalkaisuissa. Halkaistu EMH-350PRO soveltuu molempiin eristemuottiharkkorakenteisiin (EMH-350PRO ja EMH-400PRO).

Järjestelmään kuuluvat myös asennustarvikkeet: aukonylitysprofiilit, karmikulmat, eristevaahdot, anturakiilat ja asennuskiilat. Aukonylitysprofiileilla (T-teräsprofiili 80) on mahdollista toteuttaa jopa 5 metriä leveät aukkojenylitykset. Karmikulmien avulla voidaan asentaa ikkunat ilman apukarmien rakentamista.

Ladattavat tiedostot

Muottiharkot työohje

Muottiharkot suunnitteluohje

DoP Muottiharkot Loppi

Ohjeet