Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus / Ympäristö ja vastuullisuus: Tuotteet

Ympäristö ja vastuullisuus: Tuotteet

Ympäristö ja vastuullisuus: Tuotteet

Tuotteidemme hiilijalanjälki -30%

Ympäristö ja vastuullisuus: Tuotteet ja niiden kehitys.

Vastuu puhtaammasta ympäristöstä kuuluu etenkin meille, jotka vaikutamme siihen, kuinka maailmaa rakennetaan. Olemme kehittäneet betonituotteillemme reseptin, jolla korvataan valmistuksessa käytettävää sementtiä päästöttömillä kierrätysraaka-aineilla. Sen ansiosta harkko- ja pihakivituotteemme raaka-aineiden hiilijalanjälki on nyt 30 % pienempi.

Tuotekehitystyö jatkuu ja tavoitteenamme on saada lukua suuremmaksi. Emme myöskään perusta kehitystyötämme pelkkään reseptiikan kehitykseen vaan katsomme ja arvioimme myös tulevaisuuden vaihtoehtoisia ratkaisuja ja teknologioita.

Jos kivirakentamisen tai betonipohjaisten rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset kiinnostaa, niin Kivifaktaa.fi sivustolla on kerätty aiheesta mittava faktapankki.

Lakka kuivatuotteet löytyvät Joutsenmerkin rakennustietokannasta

Graafinen betoni, Talo Joutsela, Lohjan Asuntomessut 2021

Lakka kuivatuotteet on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustietokantaan ja näin ollen kuivatuotteitamme voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Joutsenmerkki kertoo totutusti kuluttajalle ympäristön kannalta parhaista tuotteista. Myös rakennuksen on mahdollista saada Joutsenmerkki, kunhan se ensin täyttää erinäiset vaatimukset mm. rakennuksen energiakulutukselle, sisäilmalle ja rakentamisprosessin laadunhallinnalle. Jotta rakennukselle saadaan Joutsenmerkki, on em. vaatimusten lisäksi kiinnitettävä huomiota käytettäviin tuotteisiin ja materiaaleihin. Näiden tulee olla Ympäristömerkinnän tarkastamia ja hyväksymiä sekä niiden on täytettävä tietyt vaatimukset ja vakuutukset.

On sanomattakin selvää, että olemme erittäin ylpeitä saadessamme omavalmisteiset tuotteemme tähän tiukkaan kriteeristöön.

Aiheeseen liittyvän datan löydät esm. tietokannasta, johon sekä suunnieelijoilla että rakennusliikkeillä on halutessaan pääsy. Yleistä infoa rakennustietokannasta löydät alta.