Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus / Ympäristö ja vastuullisuus: Luonto ja kierrätys

Ympäristö ja vastuullisuus: Luonto ja kierrätys

Ympäristö ja vastuullisuus: Luonto ja kierrätys

Soranotto ja maisemointi

Ympäristö ja vastuullisuus: Luonto ja kierrätys

Kun yritys hakee soranottolupaa, on niissä velvoite tehdä monttujen maisemointi soranoton päätyttyä. Tämä koskee mm. penkereiden maisemointia sekä puiden istutusta. Noudatamme lupaehtoja ja kannamme kortemme kekoon.

Keväällä 2023 toteutamme uusimman maisemointiprojektimme, joten siitä lisää myöhemmin…

Alla olevasta linkistä voit lukea yleistä tietoa soranoton luvanvaraisuudesta.

Puujätteen kierrätys

Syntyvää puujätettä pyritään vähentämään edelleen keräämällä pienivikaiset kuormalavat kunnostamista varten. Lopella olemme saaneet hiottua toimintamallin kestäväksi hyvän kumppanin kanssa. Joensuussa Jalasjärvellä kierrätystoimintatapojen kartoitus jatkuu kumppanin puuttuessa. Olemme kuitenkin luottavaisia (ja päättäväisiä), että lavojen kierrätys saadaan toteutumaan myös näillä paikkakunnilla. Kivitalojen puolella pilotoimme käytäntöä, jolla saamme kerättyä kuormalavat pois tonteilta.

Lakka Rakennustuotteet on osa kotimaista, alkujaan vuonna 1965 perustettua perheomisteista Lakka -konsernia. Tuotamme kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluista asiakkaittemme tarpeisiin. Lakka tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, harkot, pihakivet, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat ympäri Suomea neljällä paikkakunnalla: Joensuussa, Lopella, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Lakka tuotteita myyvät jälleenmyyjät kautta maan.

Lakka betoni- ja kuivatuoteilla sekä kivitaloilla on Avainlippu-merkki. Avainlippu-tunnus on osoituksena siitä, että tuotteemme on valmistettu Suomessa ja palvelumme työllistävät Suomessa. Olemme valmistanee kiviainespohjaisia rakennusmateriaaleja suomalaisten rakentajien tarpeisiin jo 55 vuotta. Kaikkea tekemäämme ohjaa pyrkimys tehdä hyvän rakentamisesta helppo- olipa kyse sitten tuotteidemme ominaisuuksista, valikoimamme laajuudesta, palvelumme ketteryydestä tai läsnäolosta ja asiakkaidemme kuulemisesta.