Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus / Ympäristö ja vastuullisuus: Tehtaat

Ympäristö ja vastuullisuus: Tehtaat

Ympäristö ja vastuullisuus: Tehtaat

Päästötön sähkö

Joensuun betonitehdas

Ympäristö ja vastuullisuus: Tehtaat ja kuinka niiden hiilijalanjälkeä voidaan nipistää

Sähköllä ja valaistuksella on iso rooli suurissa tuotantolaitoksissa, kuten meillä. Käytämmekin päästötöntä sähköä, joka on GO-alkuperämerkittyä. Alkuperätakuut eli GO -sertifikaatit (Guarantee of Origin) takaavat sen, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Takuut ovat viranomaisten valvomia ja niitä myös seurataan. Suomessa Energiavirasto tekee pistokokeita, joissa tarkastetaan, että alkuperäistakuiden ja myynnin määrä vastaavat toisiaan. Alkuperätakuut on eurooppalainen järjestelmä. Jos aihe kiinnostaa, voit käydä lukemassa lisää alla olevasta linkistä.

Valaistus ja sen optimointi

Antiikkimuurikivi, porraslaatta.

Vaikka sähkö on puhdasta, tulee myös huolehtia, että valaistus käyttää sähköä säästeliäästi. Tehtaamme lamppuja vaihdetaankin LED-lamppuihin. Projekti ei ole mikään pieni ja se vie aikaa, mutta ensi vuoden aikana saamme vaihdettua koko Lopen tehtaallemme valaistuksen ja Joensuun kohdalla projekti on jo aloitettu. Energiasäästöä lamppujen vaihto tuo huomattavasti: Esimerkiksi Lopen tehdashallin valaisimien uusiminen säästää sähköä n. 14 000 kWh:a vuodessa.

Lakka Rakennustuotteet Oy on osa kotimaista, alkujaan vuonna 1965 perustettua perheomisteista Lakka -konsernia. Tuotamme kiviainespohjaisia rekannustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluista asiakkaittemme tarpeisiin. Lakka tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, harkot, pihakivet, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetonit. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat ympäri Suomea neljällä paikkakunnalla: Joensuussa, Lopella, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Lakka tuotteita myyvät jälleenmyyjät kautta maan.