Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus / Vähähiilinen betoni

Vähähiilinen betoni

Ilmastoystävällisen kivirakentamisen avainsana on sitoutuminen

Betoni on veden jälkeen maailman käytetyin materiaali. Se tarkoittaa sitä, että vaikka betonin hiilijalanjälki on nykyisellään melko suuri, sitä on käytännössä mahdoton korvata millään muulla rakennusmateriaalilla. Vähähiilinen betoni on meidän ja koko teollisuuden alan tavoite.

Siksi olemme Lakalla sitoutuneet vähähiilisen betonituotannon kehittämiseen. Olemme viime vuosina aktiivisesti vähentäneet oman toimitamme hiilijalanjälkeä, ja korvanneet käyttämiämme raaka-aineita ja energiaa päästöttömillä vaihtoehdoilla. Carbonaiden kehittämän teknologian avulla uskomme, että käsissämme on viimein ratkaisu, joka on hyödynnettävissä nopeasti teollisessa mittakaavassa. Tavoitteenamme on saada hiilineutraalit betonituotteet markkinoille jo lähivuosina. Vähähiilinen betoni on tulevaisuus.

Karbonisointi sitouttaa päästöt betoniin

Carbonaide-teknologiassa hiilidioksidipäästöt kivetetään betoniin ilmanpaineen avulla. Kyseessä on luonnollinen ilmiö – koska hiilidioksidi pyrkii sitoutumaan takaisin sementtikiveen – Carbonaiden kehittämällä teknologialla sitoutumista vain nopeutetaan merkittävästi.

Uudella teknologialla voimme puolittaa betonituotannon hiilidioksidipäästöt pienemmän sementtimäärän ja hiilidioksidin kivettymisen ansiosta. Kun Carbonaide yhdistetään vähäpäästöisiin sideaineisiin, kuten teollisuuden sivuvirtoihin, tuotteista on mahdollista tehdä jopa hiilinegatiivisia. Myös tätä teollisuudenalojen välistä yhteistyötä kehitämme jatkuvasti.

Ekologinen kivirakentaminen

Kivi on mielestämme ylivertainen rakennusmateriaali; sen elinkaari on pidempi kuin millään muulla, minkä lisäksi kivi on turvallinen ja arvonsa säilyttävä ratkaisu. Uudet teknologiat tekevät kivestä kestävimmän myös rakentamisen ja ilmastotavoitteiden yhteensovittamisen näkökulmasta.

Uskomme, että betoniteollisuuden uudistumisella on merkittävä rooli yhteisen ilmastohaasteen ratkaisijana. Jos aina vain ajateltaisiin sitä, missä aita on matalin, ei ilmastokysymys tulisi koskaan ratkaistuksi.

Siksi me tähtäämme korkealle.

Lue tiedotteemme aiheesta