Etusivu / Yritys / Ympäristö ja vastuullisuus / Ympäristö ja vastuullisuus: Pakkausmateriaalit

Ympäristö ja vastuullisuus: Pakkausmateriaalit

Ympäristö ja vastuullisuus: Pakkausmateriaalit

Pakkausmuovin vaihto ohuempaan tuotti merkittävän vähenemisen muovin kulutukseen.

Ympäristö ja vastuullisuus: Pakkausmateriaalit

Painavien tuotteiden kuljetuksessa tulee huomioida turvallisuustekijät sekä kustannustehokkuus. Kuljetamme tuotteitamme keskitetysti ympäri Suomea. Tuotteemme pakataan lavoille, jotka normaalin käytännön mukaisesti kelmutetaan turvallisen kuljetuksen takaamiseksi.

Vuonna 2020 ryhdyimme asteittain vaihtamaan käärintämuovia ohuempaan malliin (23my à17 my). Vaihdon tavoitteena oli huomattava 20%:n muovin kulutuksen vähentäminen pakkauksissamme. Vaihdon yhteydessä etsimme myös kierrätettyä vaihtoehtoa, mutta vielä ei ”vihreistä” vaihtoehdoista löytynyt tuotetta, joka omaisi tuotteemme pakkaamiseen vaadittavat kestävyysominaisuudet.

Vuonna 2021 saimme projektin vietyä läpi kaikissa tuotantolaitoksissamme ja paksun käärintäkalvon käyttö on lopetettu kokonaan.

Uusi 17 my käärintäkalvo on tuonut toivotunlaisia tuloksia: Ensimmäisenä vuonna pelkästään Joensuun laskennallinen toteuma oli -43% vähemmän muovia/ lava. Vuonna 2021 pakkausmäärämme kasvoi merkittävästi, mutta käärintämuovin osuus pakkauksissa pysyi samana. Voidaankin sanoa, että tulos, jota muovin vaihtamisella ohuempaan haimme, näyttää toteutuneen jo ensimmäisen käyttövuoden aikana.

Lakka päälliskalvo tehdään kierrätetystä muovista kaikilla paikkakunnillamme.

Lakka Rakennustuotteet on osa kotimaista, alkujaan vuonna 1965 perustettua perheomisteista Lakka -konsernia. Tuotamme kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluista asiakkaittemme tarpeisiin. Lakka tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, harkot, pihakivet, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat ympäri Suomea neljällä paikkakunnalla: Joensuussa, Lopella, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Lakka tuotteita myyvät jälleenmyyjät kautta maan.

Lakka betoni ja kuivatuotteilla on Avainlippu-merkki.