Etusivu / Modernia vaivattomuutta yhdessä Lakan kanssa

Modernia vaivattomuutta yhdessä Lakan kanssa

Modernia vaivattomuutta

Kiireinen lapsiperhe halusi rakentaa kodin lähelle isovanhempia. Scaumann-Räsäsen perheen upeassa, modernissa Lakka kivitalossa toteutuivat perheen kaikki toiveet. Talosta päästiin nauttimaan tasan vuoden kuluttua tontin ostosta.

Kun Johan Scaumann ja Anu Räsänen kuulivat Lempäälässä myyntiin tulevasta tontista he innostuivat siitä heti, sillä tontti sijaisi vain 300 metrin päässä Johanin vanhempien talosta. Ostopäätös tapahtui samantien.

Ajatuksena oli rakentaa mahdollisimman vaivattomasti valmistalo, sillä perheen kaksi lasta olivat aivan pieniä ja vanhemmilla omat työ- ja opiskelukiireensä.

Johan ja Anu tapasivat Ideaparkin talopäivillä LJV-invest Oy:n Kalervo Lehtovaaran. Hänen tapansa hoitaa rakennusprojekteja kokonaisvaltaisesti tuntui siinä elämäntilanteessa juuri sopivalta ratkaisulta.

”Kalervo toimi projektissa vastaavana mestarina sekä projektinjohtajana. Hän kilpailutti kaikki urakoitsijat ja kertoi meille milloin päätöksiä ja hankintoja piti tehdä. Meidän ei tarvinnut itse juurikaan muuta kuin käydä työmaalla katsomassa miten hommat edistyvät”, Johan toteaa.

Toiveet todeksi

”Toiveenamme oli saada moderni, avara ja selkeä talo. Lisäksi halusimme suuren terassin sekä yhteisen tilan, jossa keittiö, ruokailu ja oleskelu olisivat samassa tilassa”, Anu kertoo.

Talo rakennettiin Eko+ harkoista. Siinä on 158 neliön asuintila ja lisäksi 88 neliön kellari, joka käsittää sauna- ja oleskelutilan, eteisen, wc:n sekä autotallin. Yläkerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta, wc sekä toiveiden mukainen iso keittiö–olohuone-yhdistelmä, josta pääsee suoraan noin 100 m2 kokoiselle terassille.

Suurien ikkunoiden ansiosta taloon tulvii valoa kauniisti. ”Sisustussuunnittelun teimme itse. Olemme käyttäneet paljon mustaa ja valkoista, mutta sitä pehmentämään on valittu joukkoon ruskean sävyjä sekä myös vanhoja huonekaluja”, Anu toteaa.

Pariskunta osti tonttinsa heinäkuussa. Rakennusprojekti kesti 11 kuukautta maatöiden aloittamisesta siihen, kun kaikki oli täysin valmista. Rakentaminen sujui lähes ongelmitta. ”Ainut ikävä asia oli, että taloomme murtauduttiin kaksi kertaa. Kaikki tavaramme pengottiin ja meiltä vietiin mm. kaikki kodinkoneet”, Johan kertoo.

”Rakentaminen oli kustannustehokasta ja budjettimmekin pysyi melko hyvin aisoissa. Vain maatyöt ja terassi tulivat luultua kalliimmiksi”, Lakka kivitalon tyytyväiset asukkaat kertovat.