Etusivu / Rivitaloasumista kauniin Pyhäselän rannalla

Rivitaloasumista kauniin Pyhäselän rannalla

Total Talot on rakennuttajana järven rannalla rakentuneessa rivitalossa

Rivitalo eristemuottiharkoista, Joensuu Vehkalahti

  • Rakennuttaja ja Urakoitsija: Total Talot Oy/ Henri Ikonen
  • Seitsemän huoneiston rivitalo. Asunnot 100 m², 85,5 m², 70 m² sekä 57,5 m²
  • Lämmitysmuoto: Maalämpö. Lisälämpöä antaa takka.
  • Lakka kivitalotoimitus: EMH-400 harkot (sisältää suorat-, kulma-, pääty- sekä osaharkot), MH-150 harkot, MH-200 harkot, VSH-88/600 harkot, ponttiharkot UH-100P, pilariharkot RP-240
  • Muut käytetyt tuotteet: Lakka Kuitulaasti+
  • Pihakivet: Loimukivet 60 harmaa, Lohkomuurikivi harmaa, BL-405 harmaa, Porraslaatta 450 harmaa.

Teksti: Elina Riikonen Kuvat: Terhi Rissanen

Joensuun kauniille Vehkalahden alueelle on rakentunut seitsemän asunnon rivitalokokonaisuus. Uimarannan läheisyyteen noussut rivitalo on Total Talojen käsialaa ja runkomateriaalina käytetty Lakan eristemuottiharkkoa EMH-400PRO grafit.

Miten projekti sai alkunsa ja miten rakentaminen on sujunut? Total Talojen toimitusjohtaja Henri Ikonen vastaa.

Projektin alku ja valinnat

”Projekti alkoi oikeastaan siitä, kun tuli tilaisuus hankkia näin mahtava tontti. Ei voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Upea sijainti lähellä kaupunkia, mutta kuitenkin järven rannalla. Vieressä myös Joensuun Jääkarhut ry:n tilat eli uimaan pääsee saunan kautta kesät ja talvet. Ei ole varmaan 15:sta vuoteen rakennettu Joensuussa rivitaloa näin lähelle rantaa.

Harkittiin erilaisia vaihtoehtoja runkoratkaisuksi, mukaan lukien puutaloa, mutta lopulta mietittiin, että näin hienolle tontille on kyllä tultava kivitalo. Lakan harkot valikoituivat arvostetun maineensa vuoksi ja hyvin on kyllä yhteistyö Lakan kanssa sujunut.

Upea seitsemän asunnon talo sijaitsee aivan uimarannan läheisyydessä.
Eri sävyisiä värejä käytettäessä kokonaisuudesta on saatu mielenkiintoinen.

Kivitalon rakentamisen haasteet ja edut

Emme ole aikaisemmin rakennuttaneet kivitaloja, puutaloja paljonkin. Kivitalon rakentaminen vie runkovaiheessa vähän enemmän aikaa. Tässä aloitettiin runko syyskuussa -22 ja vuodenvaihteessa oli runko valmis. Asennusvaihe meni ongelmitta ja aikataulussa.

Asunnoissa on maalämpö eikä talojen energiatehokkuutta tarvinnut juurikaan enempiä miettiä. Maalämpö yhdistettynä kivitalon energiatehokkuuteen ovat jo erittäin energia- ja kustannustehokas vaihtoehto. Lisäksi näin järven rannalla korostuu kivitalon kestävyys sekä vähäinen huollon tarve. Julkisivu ei ota tuulesta ja sateesta nokkiinsa.

Tuossa lähellä kulkee aika liikennöity autotie, mutta autojen ääntä ei kuulu asuntoihin sisälle lainkaan. Kivi eristää äänen niin hyvin pois.

Lakan tuotteita on käytetty myös julkisivuissa sekä sisäseinien tasoituksessa: Kuitulaasti+ toimi julkisivujen pohjarappauksena sekä sisäseinien tasoituksessa. Asuntojen kauniit sisäänkäynnit tehdään Lakan Loimukivistä sekä istutusaltaat muurikivistä.

Asunnoista on upeat näkymät rannalle.
Tulevat asukkaat pääsivät vaikuttamaan sisustusmateriaaleihin. Olohuone-keittössä huonekorkeus on hulppeat 5,7m.

Huoletonta asumista rivitalossa

Talossa on kaksi päätyasuntoa 100 m², kaksi asuntoa 85,5 m², kaksi asuntoa 70 m² sekä pienin on 57,5 m². Tässä asunnossa, missä nyt ollaan, on huonekorkeus 5,75 m². Korkeudella saa hyvin luotua tilan tunnetta.

Tämä asunto on myyty ja tähän on muuttamassa pariskunta, keiden lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Asukkaat pääsivät vaikuttamaan pintamateriaaleihin ja asuntoon tehtiinkin esimerkiksi kokonainen pukeutumishuone. Aika mukavaa ja huoletonta asumista järven rannalla, mutta kuitenkin palveluiden äärellä: Kauppa on tien toisella puolella sekä pitseria vieläkin lähempänä.

Ei hullumpaa, totta tosiaan!

Kysy lisää

Jätä yhteydenottopyyntö