Taustakuva
Etusivu / Kantavat väliseinät

Kantavat väliseinät

Lakka Muottiharkot

UUTUUS 2024: MITTATARKAT MH-150PRO JA MH-200PRO

Uudet seuraavan sukupolven PRO sarjan muottiharkot ovat ehdottoman mittatarkat sekä hyvin ääntä eristävät. Muottiharkot sopivat huoneistojen välisiin seiniin, kantaviin väliseiniin, tukimuureihin, sekä harkkosokkeleihin. Muottiharkko MH-150PRO on myös yleisesti käytetty kattoristikoiden tukipintojen viereen sekä kylmiin päätykolmioihin maskiharkoksi. Harkot ladotaan paikalleen, jonka jälkeen ne täytetään betonimassalla. Paikalla valettava muottiharkko on erinomainen ratkaisu nopeaan ja hyvää kestävyyttä vaativaan rakentamiseen. Saatavilla useita eri kokoja!

MH-150PRO

MH-150PRO on markkinoiden mittatarkin väliseinäharkko!

Ladottavalla ja valettavalla MH-150PRO -muottiharkolla teet kantavat rakenteet ahtaisiinkin paikkoihin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat kantavat seinät, päätykolmiot, perusmuurit ja mm. räystäänaluskorotukset. Tuote soveltuu kantaviin väliseiniinkin, mikäli välipohjarakenne ja sen liitoksien vaatimat tukipinta-alat sen sallivat.

Kulmiin ja päätyihin lavalla on ponttaamattomia päätyharkkoja , joten kulmaharkkoja ei tarvitse laskea erikseen. Päätyharkot käyvät myös suoriin seiniin, jolloin ei myöskään synny materiaalihukkaa.

Soveltuu myös aukonylitysprofiiliin.

MH-200PRO

Sisarustaan jämerämpi MH-200PRO nyt ehdottoman mittatarkkana!

MH-200PRO sopii esimerkiksi kantaviin seiniin sekä huoneistojen välisiin seinärakenteisiin. Tuote täyttää äänieristysnormit (55dB).

Kulmiin ja päätyihin lavalla 10 kpl (Lopella 12 kpl) ponttaamattomia päätyharkkoja , joten kulmaharkkoja ei tarvitse laskea erikseen. Päätyharkot käyvät myös suoriin seiniin, jolloin ei myöskään synny materiaalihukkaa.

Lakka Ponttiharkot

Helposti käsiteltävät ponttiharkot sopivat kantaviin väliseiniin, harkkosokkeleihin, maanpaineseiniin sekä tukimuureihin. Ponttiharkko UH-100P on myös yleisesti käytetty kattoristikoiden tukipintojen viereen sekä kylmiin päätykolmioihin maskiharkoksi. Pontattu harkko helpottaa ja nopeuttaa muuraustöitä ja on siten taloudellinen vaihtoehto rakennusmateriaaliksi. Pystypontatut harkot muurataan n. 5 mm laastisaumalla ilman nokkalaastia, mikä nopeuttaa muuraustyötä. Saatavilla useita eri kokoja!

Harkkojen muurauksessa käytettävät hienosaumalaastit tulevat harkkotoimituksen yhteydessä työmaalle samalta tehtaalta.

Asennusohjeet sekä suunnitteluohjeet löytyvät alla olevista tuotekorteista.

Näyttävyyttä kivipilareilla

Pilariharkoilla toteutat terassien perustukset sekä talosi näyttävän näköiset kivirakenteiset pilarit.