Etusivu / Rekry / Uratarina: Ville Katainen

Uratarina: Ville Katainen

Uratarina: Tuotanto- ja tuotekehityspäällikkö Ville

“Me tehdään ne palikat, joista ihmiset pääsevät rakentamaan omia projektejaan”

Lakan tuotanto- ja tuotekehityspäällikkö Ville Katainen on kulkenut pitkän polun Lakalla jo vuodesta 2001 saakka. Monipuolinen työnkuva sopii mainiosti Villelle, joka nauttii työssään vapaudesta kehittää ja tehdä asiat omalla tavalla.

Kun Lakan ovet avautuivat Ville Kataiselle kesätöissä vuonna 2001, hän pääsi heti työntämään kädet saveen.

“Lähdin Lakalle soittelemaan kesäduuni-bluesia, ja sama blues soi edelleen, tosin tämä blues on soinut aina duurissa”, Ville virnistää. “Ennen Lakalle tuloa ehdin työskennellä esimerkiksi tielaitoksella, raksalla ja pesulassa. Opintojeni aikana vuonna 2003 kävin myös opettamassa Petroskoissa kemiaa, mutta koulumaailmaa luontevammalta tuntui nämä prosessit, joita pääsee Lakalla tekemään.”

 Joensuun yliopistossa kemiaa lukeneen sekä matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan tittelin itselleen opiskellut Ville on ehtinyt moneen työtehtävään uransa aikana.

“Lakalla hommia on päässyt tekemään laidasta laitaan: Esimerkiksi projektien suunnittelua ja läpivientiä, tuotannossa mukana olemista ja kunnossapitotyötä. Labran puolella Joensuussa hoidan tuotekehitykseen liittyviä testejä ja lisäksi seuraan Varkaudessa paikan päällä kaksi-kolme päivää viikossa Varkauden tehtaan tuotantoa.”

Monipuolinen työnkuva sopii mainiosti Villelle, joka viihtyy parhaiten silloin, kun työn alla on jokin mielenkiintoinen projekti – on kyse sitten pihahommista mökillä tai työtehtävistä Joensuussa tai Varkaudessa. Työn hyvistä puolista kysyttäessä vastausta ei tarvitsekaan miettiä pitkään.

“Ehdottomasti tämä työn vapaus. Koen vahvasti, että minuun luotetaan: Kunhan homma tulee tehdyksi, niin ne tavat tehdä saa kyllä pitkälti valita itse. Ja toki jokaisen päivän monipuolisuus. Minä lähden joka aamu mielelläni töihin”, Ville hymyilee.

Tuotteiden matka laboratoriosta asiakkaan pihamaalle on pitkä, ja yksi työn suola onkin saada paketoitua monimutkaiset asiat helppokäyttöisiksi tuotteiksi.

“Uusien tuotteiden kehittäminen ja vanhojen tuotteiden virittäminen on älyttömän mielenkiintoista hommaa. Me tehdään täällä ne palikat, joista ihmiset sitten rakentavat omia projektejaan. Vaikka kemia tuotteiden taustalla on monimutkaista, tuotteiden käytön pitää olla mahdollisimman helppoa.”

Luonnon ystävänä kestävien ratkaisujen tekeminen tuntuu oikealta. Ville pyrkii työssään siihen, että materiaalit tehdään niin laadukkaasti ja suurella pieteetillä, ettei niitä tarvitsisi olla heti vaihtamassa uusiin.

“Ehkä tulevaisuudessa kierrätysmateriaalien käyttö on laajempaa kuin nykypäivänä. Sitä kautta voitaisiin vaikuttaa myös rakentamisen hintaan. Sellainen rakentamisen kirpputori”, Ville hymähtää.