Etusivu / Rekry / Uratarina: Mika Mononen

Uratarina: Mika Mononen

Uratarina: Työnjohtaja Mika Mononen

”Harvassa ovat päivät, että väsyttäisi lähteä töihin”

Vapaa-ajallaan poikiensa kanssa kalassa viihtyvä ja erilaisia rakennusprojekteja nikkaroiva Mika Mononen toimii Lakalla tuotannon esihenkilönä. Mikalla on aamuisin yksi toive töihin lähtiessään: Että päivästä löytyisi sopiva kombo haasteita ja mutkatonta tiimityöskentelyä.

Mika Mononen saapui Lakalle töihin 2008 aluksi vuokrafirman kautta ja neljän kuukauden jälkeen hän siirtyi kokoaikaisesti Lakalle töihin.

“Ihan alun perin olen leipuri ammatiltani, mutta niitä hommia ei tullut hirmuisesti tehtyä, kun nämä betonihommat veivät sitten mennessään”, Mika hymyilee.

Tällä hetkellä Mika toimii tuotannon esihenkilönä ja hänen työtehtäviinsä kuuluvat esimerkiksi työvuorojen ja tuotannon suunnittelu, tilaukset ja laadunvalvonta. Mikan omaan tiimiin kuuluu kuusi henkilöä.

“Oman kokemukseni mukaan työkulttuuri on tasa-arvoista ja joustavaa. Meidän omassa tiimissä tuolla tuotantoprosessin puolella koen, että jokaisen antamaa työpanosta arvostetaan puolin ja toisin”, Mika tuumii. “Tykkään itse kovasti myös siitä, että tiimissä kerrotaan avoimesti, jos on jotain kritiikkiä tai omia näkemyksiä tuotannosta. Haluan pyrkiä myös esimiehenä siihen, että kaikkien äänet tulevat kuuluviin.”

Tiimityöskentelyn tärkeys näkyy etenkin tilanteissa, joissa täytyy ratkaista yhdessä jokin isompi ongelma tuotannossa.

“Otettiin tuotetehtaalla uusi tuotekone käyttöön ja piti opetella nopealla aikataululla ihan uudenlaista tuotantoprosessia”, Mika muistelee. “Siinä kyllä huomasi, miten ihan jokaisen työpanos oli tosi merkittävässä roolissa. Jelpittiin kaveria ja kommunikaatio eri vuorojen välillä toimi tosi hyvin.”

Toimivan tiimityön lisäksi osaavien ihmisten löytyminen talosta tuo varmuutta ja mielekkyyttä tekemiseen.

“Koen, että talosta löytyy paljon henkilöitä, joilla on kertynyt osaamista ja ammattitaitoa. Kyllähän se kertoo aika paljon, että ihmiset ovat viihtyneet samassa työpaikassa 40 vuotta. Koen itse olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä tässä nykyisessä työtehtävässä ja nimenomaan Lakan brändin alla”, Mika tuumii.

Tuotannossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Vaikka päivästä ei yleensä etukäteen ole hirveästi ennakko-odotuksia, on Mikalla aamuisin ainakin yksi toive tulevalle päivälle: “Toivon, että löytyy mukavasti haastetta päivästä”, Mika hymyilee. “Onneksi sopiva balanssi onkin tainnut löytyä. Harvassa ovat päivät, että väsyttäisi lähteä töihin.”