Etusivu / Kompakti Vuorikide on neliöitään suurempi

Kompakti Vuorikide on neliöitään suurempi

©Lepton Oy

– Tässä se on, Sutisen pariskunta tuumi mentyään näytölle katsomaan lähes valmista Lakka Kivitaloa Tuusulassa pari vuotta sitten. Tuula ja Harri Sutisen lapset olivat muuttaneet omilleen ja nyt oli aika vaihtaa asuntoa.
– Etsimme yksilöllistä, kompaktia kahden aikuisen kotia lähellä palveluja, Harri kertoo. Sutiset harrastavat aktiivisesti liikuntaa ja mukava sattuma on, että golfareiden toiveet täyttävä talo löytyi Tuusulan Viheriötieltä.
Titaani Rakennus Oy oli toteuttanut myytäväksi tarkoitetun harkkotalon Lakan materiaaleilla. – Luotin Lakan laatuun ja palveluun, toimitusjohtaja Timo Lahtinen toteaa. Arkkitehti Eero Korhosen suunnittelemassa talossa on hyvin suunniteltu pohjaratkaisu: kaikelle tarpeelliselle on hyvin tilaa ja hukkaneliöitä ei ole. Talo vastasi täydellisesti Sutisten toiveisiin.

Valoa tulvii koko taloon

Talo on pohjaratkaisultaan niin toimiva, että sen täydellinen kopio on nyt tarjolla Lakka Kivitalojen mallistossa Vuorikide-nimellä – arkkitehdin luvalla luonnollisesti. Sutisten talossa on 80 neliötä kahdessa kerroksessa. Talosta on saatavilla myös kellarillinen versio Vuorikide 105.
– Joku saattaa karsastaa pienen talon kahta kerrosta. Meille ratkaisu takaa toimintojen eriyttämisen: vieraiden kanssa ollaan alakerrassa ja yksityisemmät tilat eli makuuhuone ja yhdistetty arjen olo- ja tv-huone ovat yläkerrassa.
– Kivitalossa ääneneristyskin toimii. Yläkerrassa voi katsella televisiota ja alakerrassa kuunnella radiota samaan aikaan.
– Korkea olohuone ja sen isot ikkunat tuovat valoa koko taloon. Vaikka olohuone ei olekaan kovin iso, niin korkeus tuo tilan tunnetta. Ikkunoista avautuvat myös mahtavat näkymät taivaan pilviin. Edellisessä asunnossa katselimme viereisen talon seinää.

Ajatonta ja joustavaa

Timo Lahtinen kuvaa Vuorikide 80:aa kompaktiksi, mutta kuitenkin samalla ilmavaksi ja avaraksi taloksi.
Harri Sutinen on samaa mieltä: – Pieniin ulkomittoihin on saatu erinomaisesti mahtumaan kaikki tarvittavat tilat. Reilun kokoinen terassi olohuoneen edessä tuo tilaa lisää kesäisin.
– Uskomme, että talo kestää aikaa. Sen takaa ajaton suunnittelu ja joustavat tilaratkaisut.
Timo Lahtisen mukaan harkkorakentaminen on hyvin sujuvaa. Esimerkiksi helposti toteutettavat jännevälit auttavat isojen ikkuna-aukkojen tekemistä. Rapattu julkisivu on yhtenäinen ilman elementtisaumoja.
– Talon asukkaat saivat erittäin hyvän ja huoltovapaan kodin. Kivirakenteisella talolla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo, Lahtinen toteaa.
Sutiset ovat hyvin tyytyväisiä kotiinsa kahden vuoden asumisen jälkeen.
– Talo toimii meille erittäin hyvin. Arvostamme harkkorakenteen etuja, joita ovat muun muassa turvallisuus, terveellisyys, hyvä sisäilma, ääneneristävyys ja kestävyys. Kaiken lisäksi talon sijainti on meille ihanteellinen ja maalämpö takaa edulliset asuinkustannukset.

Lakka Vuorikide 80, talo Sutinen

  • Huoneistoala: 80 m²
  • Kerrosala: (61+38) 99 m²
  • 3h + tk + vh + ph + s + wc/s + 2var + tekn.
  • Suunnittelija: Arkkitehti Eero Korhonen
  • Pääurakoitsija: Titaani Rakennus Oy

Teksti: Leena-Kaisa Simola

Kysy lisää

Etunimi Sukunimi
Titteli
Puhelin 123 456 789
sposti@lakka.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

[contact-form-7 404 "Not Found"]