Etusivu / Lakka kivitalot-yksilöllinen kivitalo / Asuntomessut / Seinäjoen Asuntomessut, kohde 11 Lakka Lakeus

Seinäjoen Asuntomessut, kohde 11 Lakka Lakeus

Lakka loimuliuskekivi, lakka kivitalo

SEINÄJOEN ASUNTOMESSUT 2016

Tyylipuhdas, elegantti, käytännöllinen, edustava, valoisa – näihin sanoihin tiivistyy Lakka Lakeuden viehätysvoima.

Pohjaratkaisultaan selkeä ja arkkitehtuurinsa puolesta
erinomaisesti asukkaitaan palveleva kivitalo Lakka
Lakeus pääsee paistattelemaan parrasvaloissa tänä kesänä
Seinäjoen asuntomessuilla. Ei epäilystäkään,etteikö kohde saa messukävijöiden kivitalokuumetta nousemaan.
– Tämän kohteen rakentamisen kohdalla on menty laatu edellä.
Materiaalivalinnat ovat laadukkaita, ja ne ovat tulleet hyvämaineisilta
tavarantoimittajilta. Myös työjäljen viimeistelyyn on
kiinnitetty huomiota, ja se kyllä näkyy lopputuloksessa, jota kelpaa
ihastella, kertoo Lakan myyntipäällikkö Marko Isosomppi
tämän vuoden messukohteesta.

Lakka Lakeuden minimalistisen tyylikäs sisustus ja pelkistetty värimaailma alleviivaavat, että tässä kodissa laatu korvaa määrän. Mitään ylimääräistä ei tarvita, koska lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista avautuvat maisemat vangitsevat katseen ja luonnonvaloa tulvivat tilat tarvitsevat parikseen vain suuria ja selkeitä linjoja sekä harkitun määrän laatuhuonekaluja. Mustan, valkoisen ja harmaan sävyillä tyylitellyt pinnat ja tekstiilit viimeistelevät asunnon modernin, mutta silti elegantin ilmeen. Kohde on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka toimivat tilaratkaisut, näyttävä arkkitehtuuri ja kekseliäät yksityiskohdat – aina Alvar Aallon graafisesta taideteoksesta
makuuhuoneiden pehmoisiin kokolattiamattoihin – saadaan sulamaan saumattomasti yhteen. Kokonaisuus pysyy tyylipuhtaana eteisestä lasitetulle kattoterassille asti, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä Kyrkösjärvelle.

”Erityisesti minua miellyttävät kohteen valoisuus, yläkerta kokonaisuudessaan, sieltä avautuvat järvinäkymät sekä alakerran graafinen betoniseinä, jossa on Alvar Aallon luonnos ”Lakeuksien Risti” vuodelta 1951. Ei sovi tietenkään unohtaa upeaa saunaa, ulkoporeallasta ja ”miesluolaa”, kertoo Isosomppi. Sisustuksen lisäksi talon rakenteet tekevät Lakka Lakeudesta miellyttävän asua: talon runko on toteutettu massiivisesta ja kestävästä Lakan EMH-400 valuharkosta, joka tasaa lämpötilojen vaihteluita. Pakkanen ja läkähdyttävä helle pysyvät visusti talon seinien ulkopuolella.


L-muotoinen rakennus rajaa lämpimään ilmansuuntaan suojaisan pihan, joka on kesäisin kuin ylimääräinen oleskelutila järvinäköalalla. Myös talon valaistus on toteutettu palvelemaan asukkaitaan – mutta myös ympäristöä. Winledin suunnittelema valaistus on toteutettu sähköä säästävillä ledvaloilla, joita voi ohjata niin valokatkaisimilla kuin myös älypuhelimilla.
Vaikka asuntomessurakentaminen poikkeaa muusta rakentamisesta, sillä aikataulu on tiukka ja vierailijat tulee ottaa työnteon lomassa huomioon, toteutui rakennusurakka Lakka Lakeuden kohdalla ilman viime hetken hoppua. Kuten jokaisessa taloprojektissa, myös asuntomessukohteissa asiakkaan toiveet ja varattu tontti ovat asioita, jotka sanelevat rakentamiselle merkittävimmät reunaehdot – niin myös Lakka Lakeuden kohdalla.

”Kaikki lähtee yksilön toiveista ja arkkitehdin suunnitelmista toteuttaa tontille oikean mallinen rakennus huomioiden ympärille rakennettavat kohteet”, kertoo vastaavamestari Juha Kosola Ravalko Oy:stä. Tämä “Etelä-Pohjanmaan helmi” on esimerkki siitä, kuinka korkea laatu ja tyylikkyys saadaan kulkemaan käsi kädessä – ilman kompromisseja.