Taustakuva
Etusivu / Kantava runko

Kantava runko

Lakka Eristeharkot

Alla olevista linkeistä löydät tuotesivut, joilla on mm. asennusohjeet sekä suunnitteluohjeet.

Eristemuottiharkko EMH-400PRO grafit

Uudistimme Lakka EMH-400 grafit eristemuottiharkot, jotta harkoillamme pystyttäisiin toteuttamaan entistäkin tiiviimpiä, mittatarkempia ja rakenteellisesti vaativampia kohteita.

EMH-400PRO grafit harkot ovat hiottuja, betonimassasta valmistettuja, ohutkannaksisia ulkoseinäharkkoja. Harkkojen uusi rakenne takaa sileämmät pinnat, suuremmat valuontelot mahdollistavat betonimassan hyvän juoksevuuden ja rakenteen paremman kantavuuden. Harkkojen avonaiset päätykannakset helpottavat sähkövetoja ja mahdollistaa korkeammat valukorkeudet.

Järjestelmään kuuluu myös kulmaharkot, osaharkot 1/3 ja 2/3 ja työtä helpottavat päätyharkot. Päätyharkkojen suuri valuontelo parantaa pielien kantavuutta ja helpottaa talotekniikan asentamista. Päätyharkon avulla aukkopieliä ei tarvitse enää erikseen muotittaa. Päätyharkot ovat myös valmiiksi esikatkaistuja.

Valikoimassa on myös valmiiksi pitkittäissuunnassa halkaistu EMH-350PRO harkko, joka soveltuu käytettäväksi ontelolaattojen vieruskierrossa.

Lakka EMH-400PRO grafit järjestelmän edut:

 • Markkinoiden ilmatiivein ja mittatarkka hiottu harkko, jossa 2 vaahdotusuraa
 • Ei erikseen oikeita ja vasempia kulmia vaan käännettävä kulma
 • Eriste on tukevilla lohenpyrstöliitoksilla kiinni harkossa
 • Valmiiksi sahatut osaharkot nopeuttavat työmaan toimintaa
 • Päätyharkoissa valmis esikatkaisu
 • Valmiiksi pitkittäin halkaistu harkko ontelolaattojen vieruskiertoihin, ei erillistä sahaamista työmaalla
 • Edistyksellinen aukonylitysjärjestelmä 80 mm T-teräksillä, jolloin palkkeja ei tarvitse erikseen muotittaa. Mukana myös valmiiksi taivutetut hakateräkset

Eristemuottiharkko EMH-350PRO grafit

EMH-400PRO grafit harkon pikkuveli EMH-350 PRO grafit täydentää eristevaluharkkojemme sarjaa. EMH-350PRO grafit harkolla, puolilämpimät tilat kuten varastot ja autotallit pystytään toteuttamaan samanlaisella rakennusjärjestelmällä. Harkko sopii myös kellarin maanpaineseiniin sekä myös perustuksiin, jolta vaaditaan hyvää lujuutta sekä kantavuutta.

EMH-350PRO grafit muottiharkko on hiottu ja mittatarkka, valettava betoniharkko. Harkkoseinä voidaan raudoittaa molemmin puolin ja samalla harkolla voidaan tehdä aukkojenylitykset.

Järjestelmään kuuluu myös kulmaharkot, päätyharkot, 1/3 ja 2/3 osakivet ja valmiiksi pitkittäissuunnassa halkaistut harkot. Kulmaharkko on käännettävä malli, joten se käy sekä ulko-, että sisäkulmaan. Päätyharkolla aukkojen pielistä saadaan siistit. Päätyharkkojen harkkokuorien esikatkaisun ja suorasta harkosta tehtaalla valmiiksi sahattujen 1/3- ja 2/3- osaharkkojen ansiosta vältytään työläiltä muotittamisilta ja sahauksilta

Eristeharkko EKO-380P grafit

Lakka EKO-380P grafit -harkolla muuraat energiatehokkaan kivitalon. Eristävämpi, U-arvoltaan 0,15 oleva seinä pienentää kotisi lämmityskustannuksia ja on siten ekologinen valinta. Ominaisuuksiltaan kevyitä kevytsoraharkkoja on helppo käsitellä ja työstää. Harkot ovat myös pakkasenkestäviä, lahoamattomia ja palamattomia.

Hienosaumamuurattavat pontilliset lämpöharkot muurataan 5 mm laastisaumalla, nokkalaastia ei tarvita. Tämä nopeuttaa muuraustyötä sekä vähentää laastimenekkiä. Laastikelkan avulla muuraustyö on joutuisaa. Harkot muurataan puolen harkon limityksellä. Harkkojen leikkaamisen tarvetta voidaan vähentää suunnittelemalla seinien ulkomitat 3M moduuliin. Kulmaharkkoja on sekä oikea- että vasenkätisenä, joten muuraus lähtee kulmasta aina puolen harkon limityksellä. Harkoissa olevat raudoitusurat mahdollistavat riittävät suojalaastietäisyydet normaaleille harjateräksille.

EKO-380P grafit -järjestelmään kuuluu myös kulmaharkot, palkkiharkot ja maanpaineseinissä käytettävät ponttiharkot sekä aukonylitysjärjestelmä teräsprofiileineen. Harkkojärjestelmään kehitetyllä aukonylitysprofiililla teet aukkojen ylitykset ilman erillisiä muottirakenteita. Palkkiharkon läpimenevät valuontelot mahdollistavat useampien harkkokerroksien valamisen yhdellä kertaa.

Harkkojen muurauksessa käytettävät hienosaumalaastit ja valuissa käytettävät kuivabetonit tulevat harkkotoimituksen yhteydessä työmaalle samalta tehtaalta.

Lakka EKO-380P grafit järjestelmän edut:

 • Ulkoseiniin, joilta vaaditaan erittäin hyvää lämmöneristävyyttä sekä helppoa työtekniikkaa
 • Rakenne on mahdollista pinnoittaa saman vuoden aikana
 • Yhteensopiva ponttiharkon RUH-380P kanssa, mikä mahdollistaa myös kellarikerrokselliset ratkaisut
 • Uros- ja naaraspontit nopeuttavat työtekniikkaa ja pienentää laastin menekkiä
 • Kaksi vaahtouraa, jotka parantavat loppurakenteen tiiveyttä ja helpottavat eristevaahdotusta
 • Erinomainen valinta kohteisiin, joissa valmisbetoniasemat sijaitsevat kaukana rakennuspaikasta
 • Asennuslaastit ja kuivabetonit mukana toimituksessa
 • Järjestelmässä kulmaharkot ja palkkiharkot
 • Edistyksellinen aukonylitysjärjestelmä 60 mm T-teräksillä, jolloin palkkeja ei tarvitse erikseen muotittaa. Mukana myös valmiiksi taivutetut hakateräkset
 • Kattava asennustarvikevalikoima, mm. muuraussiteet, eristevaahdot, aukonylitysprofiilit

Markkinoiden edistyksellisin aukonylitysjärjestelmä

Lakka aukonylitysjärjestelmä noudattaa Hyvän Rakennustavan (betonirakenteiden suunnittelun oppikirja BY202, kohta 2.4.2) mukaista tapaa tehdä aukonylitykset. Järjestelmässä käytettävät hakateräkset lukitsevat vetoraudoituksen oikeaoppisesti toisiinsa, ja vähentävät näin halkeamariskiä.

Lakka T-profiili muodostaa valuontelolle umpinaisen pohjan, jolloin valu voidaan suorittaa välittömästi ilman erillisiä työvaiheita! Tukevat Lakka T- profiilit tarvitsevat lisätuentaa ainoastaan valun aikana.

Lakka aukonylitysjärjestelmällä toteutat kohteesi pitkätkin palkkiratkaisut helposti ja turvallisesti.

T-profiili on paksua ruostumatonta terästä, mikä mahdollistaa pitkätkin aukonylitykset.
Järjestelmään kuuluvat hakateräkset lukitsevat vetoraudoituksen oikeaoppisesti.

Asennustarvikkeet

Järjestelmään sisältyy myös kaikki tarvittavat asennustarvikkeet:

 • Muuraussiteet RST 4 kpl/m2
 • Galvanoidut T-teräkset aukkopalkkien sisäkuoren alapintaan
 • Valmiiksi taivutetut hakateräkset (halk.6 mm) aukkopalkkeihin
 • Eristeharkkojen pysty-ja vaakasaumoihin polyuretaanisaumavaahto (750 ml) (menekki 1 plo/21 harkkoa)
 • Asennuspistooli polyuretaanisaumavaahdon annosteluun ja puhdistusaine vaahtopistoolin puhdistukseen
 • Ontelolaattojen asennuspalat

Tutustu kivitaloprojektin etenemiseen Timelapse videoilta

Katso videolta, kuinka kivitalon rakentaminen etenee valettavilla EMH-400PRO grafit harkoilla. Animaatio havainnollistaa kivitalon rakennusvaiheita