Etusivu / Ideapankki / Krista Pärmäkosken pihatoteutus

Krista Pärmäkosken pihatoteutus

KRISTA PÄRMÄKOSKEN PIHATOTEUTUS

– Pihakivistä värikästä ilmettä ja ajattomuutta

Lakka Pihakivet oli mukana toteuttamassa hiihtäjä Krista Pärmäkosken unelmapihaa

Hiihtäjä Krista Pärmäkosken uuden kodin viimeinenkin elementti on saatu päätökseen ja pihasta kuoriutuikin aikamoinen kaunotar. Lue Kristan tunnelmia pihan rakennuksesta sekä mitä pihakiviä pihaan valikoitui.

”Pääsisäänkäynnin ympärille valitsimme Loimuliuskekiven, joka toimii pääväylänä. Tämä valinta antaa tyylikkään ja harkitun ensivaikutelman. Istutusalueiden reunoilla käytimme vankkaa Citymuurikiveä, joka mahdollistaa suoran ja kaartuvan muodon luomisen. Tykkään kun saatiin istutusaltaisiin myös vähän erilaista muotoa sen avulla.” Krista kertoo.

”Kivetys kun vaihtuu, niin muutoskohdissa käytimme Rasikiveä, joka erottaa nurmikon selkeästi laatoituksista ja pitää sen siistinä.”

Loimuliuskekivi, Citymuurikivi, Miniantiikki sekä Rasikivi
Kristan pihapiiriä yhdistää kaunis Askelkivistä tehty polku nuotiopaikalle
Rasikivi musta, Loimulaatta 405, Grafiitti

”Kun lähdetään kulkemaan kohti takapihaa, niin vaikka kuinka hieno onkin kulku tuolta autokatokselta takapihan puolelle, tiedän että sen verran laiskoja ollaan, että haluaa oikaista suoraan nurmikon läpi. Tämän vuoksi valitsimme Askelkiven tuohon polulle. Toivottavasti se säästäisi vähän nurmikkoa 🙂 Talon ympäri kulkee yhtenäinen laatoitus, mikä helpottaa kulkua ja luo visuaalista yhtenäisyyttä. Pääsee vaikka paljain jaloin kulkemaan taloa ympäri.”

BL-405 grafiitti ja musta, Citymuurikivi, Miniantiikki
Rasikivi musta, Miniantiikki musta, Loimuliuskekivi hiilenmusta, Askelkivi musta, BL-405 musta
Etualalla Askelkivet, musta

Takapihalla on leikitelty eri värisävyillä. ”Käytimme sekä tummempaa että vaaleampaa laattaa, mikä antaa alueelle eloisuutta. Citymuurikivestä tehdyt istutusaltaat luovat kauniin kehyksen terassille.”

Saunatuvan ympärillä jatkuvat istutusaltaat, joiden ansiosta vehreys ympäröi pihaa. ”Pieni pätkä terassia on vielä tulossa, mutta pääsemme kuitenkin jo nauttimaan pihasta. Kun kävellään tuonne taakse, niin huomion varastaa tämä meidän hieno taideteos. Käytetyt kivet, kuten Askelkivi, Loimuliuskekivi ja Rasikivi, yhdessä luonnonkivien kanssa luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kohdevalo tuo vielä lisää tunnelmaa alueelle ja kasvava omenapuu tulee olemaan tämän alueen katseenvangitsija”, Krista tuumii.

Loimuliuskekivet hiilemusta, Citymuurikivi musta, BL-405 grafiitti, Rasikivi musta

Pihan toisessa päässä odottaa kasvimaa, joka tulee tarjoamaan omat tuoreet yrtit ja salaatit. ”Tämä onkin uusi haaste, johon suhtaudun innolla! Odotamme kasvien kasvun kehittymistä, saa nähdä kuinka käy. Ainakin yritystä on!”, mainitsee Krista.

”Kaiken kaikkiaan pihatoteutuksemme on lähes valmis. Lakan pihakivet ovat osoittautuneet erinomaiseksi valinnaksi, ja odotamme innolla, että pääsemme nauttimaan pihastamme täysin rinnoin.”

Kristan pihan suunnitteli Puutarha- ja pihasuunnittelu Pihasomaks Jari Tuomisto ja toteutti Viherrakennus Syväjärvi.

Hulevedet kannattaa ottaa pihanrakennuksessa huomioon ja kivetyksen vedenläpäisevyys on merkittävä ominaisuus. Kivien saumauksessa otetaan huomioon veden tuomat haasteet, joten saumaushiekan valinnalla on suuri merkitys. Nurmikiven saumoissa ei hiekkaa tarvita, vaan saumana käy hyvin juurikin nurmikko.

Lakka betoni- ja kuivatuotteille on myönnetty Avainlippu -merkki. Tunnus on osoituksena siitä, että tuotteemme on valmistettu ja palvelumme työllistävät Suomessa. Olemme valmistaneet kiviainespohjaisia rakennusmateriaaleja suomalaisten rakentajien tarpeisiin jo 55 vuotta. Kaikkea tekemäämme ohjaa pyrkimys tehdä hyvän rakentamisesta helppoa – olipa kyse sitten tuotteidemme ominaisuuksista, valikoimamme laajuudesta, palvelumme ketteryydestä tai läsnäolostaja asiakkaidemme kuulemisesta.

Lakka Rakennustuotteet onosa kotimaista, alkujaan vuonna 1965 perustettua perheomisteista Lakka -konsernia. Tuotamme kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluista asiakkaittemme tarpeisiin. Lakka tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, pihakivet, harkot, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni.