Etusivu / Ideapankki / Hellapoliisin mökkiprojekti

Hellapoliisin mökkiprojekti

HELLAPOLIISIN MÖKKIPROJEKTI

– Pihakivistä toiminnallisuutta vanhaan pihaan

Lakka Pihakivet oli puhaltamassa somevaikuttaja Hellapoliisin mökkipihaa uuteen eloon.

Kokki, ruokabloggaaja, somevaikuttaja, yrittäjä. Ainakin näitä on Kati Jaakonen eli Hellapoliisi. Saimme olla apuna puhaltamassa vanhaan mökkipihaan toiminnallisuutta ja eloa. Mielestämme muutos mökkipihassa oli erittäin onnistunut, vai mitä mieltä olette?

Ennen muutosta

Vanhat pihalaatat oli pahasti sammaloituneet ja lohkeilleet. Mökin sisääntulo näytti epäsiistiltä eikä terassille päässyt ”kuivin kengin”. Työt aloitettiin kaivamalla vanhat laatat pois sisääntuloväylältä.

Vanhat laatat kierrätettiin ja ne saivat uuden kodin Torin kautta 💪

Kun vanhat laatat on saatu kaivettua pois, ajetaan uuden kiveyksen alle sopiva määrä karkeampaa hiekkaa, jonka päälle tulee hienompaa asennushiekkaa.

Pohja tärytetään, jotta vältytään kiveyksen vajumiselta.

Täryttämisen ja pinnan siloittelun jälkeen voi uusien laattojen asentaminen alkaa. Mökkipihassa käytettiin BL-405 sekä BL-305 betonilaattoja hiilenmustassa värissä.

Myös mökin reunustalla oleva polku oli päässyt kasvillisuuden valtaamaksi ja vanhat laatat olivat uponneet heinään ja multaan.

Jälkeen

Aika paljon skarpimpi sekä käytännöllisempi 👌

Nuotiopaikka

Rannan tuntumaan haluttiin paikka, jossa voidaan istuskella iltahämärissä. Mikä olisikaan sen parempi tunnelmointipaikka kuin nuotio.

Kun nuotiopaikalle on löydetty sopiva sijainti, alkoi pohjien kaivuu. Ladonnan apuna käytetään kiviliimaa.

Tarkemmat ohjeet Nuotiopaikka Pyörteen asentamiseen löydät alta

”Mökkiuudistus toi unelmat todeksi. Mökkipihamme on nyt huomattavasti käytännöllisempi sekä kauniimpi. Mielestäni aika pienellä työllä sekä euromäärällä saatiin aikaan suuri muutos ❤️”

Pihassa käytetyt kivet

Hulevedet kannattaa ottaa pihanrakennuksessa huomioon ja kivetyksen vedenläpäisevyys on merkittävä ominaisuus. Kivien saumauksessa otetaan huomioon veden tuomat haasteet, joten saumaushiekan valinnalla on suuri merkitys. Nurmikiven saumoissa ei hiekkaa tarvita, vaan saumana käy hyvin juurikin nurmikko.

Lakka betoni- ja kuivatuotteille on myönnetty Avainlippu -merkki. Tunnus on osoituksena siitä, että tuotteemme on valmistettu ja palvelumme työllistävät Suomessa. Olemme valmistaneet kiviainespohjaisia rakennusmateriaaleja suomalaisten rakentajien tarpeisiin jo 55 vuotta. Kaikkea tekemäämme ohjaa pyrkimys tehdä hyvän rakentamisesta helppoa – olipa kyse sitten tuotteidemme ominaisuuksista, valikoimamme laajuudesta, palvelumme ketteryydestä tai läsnäolostaja asiakkaidemme kuulemisesta.

Lakka Rakennustuotteet onosa kotimaista, alkujaan vuonna 1965 perustettua perheomisteista Lakka -konsernia. Tuotamme kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluista asiakkaittemme tarpeisiin. Lakka tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, pihakivet, harkot, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni.